Christelijke therapie

Meer dan je weet

De behandeling gaat ervan uit dat iedereen mogelijkheden heeft waarvan hij of zij zich vaak niet bewust is. Het is er wel, maar het heeft zich nog niet laten zien. Dat kan allerhande redenen hebben; je had het nog niet nodig, of, je was er nog niet aan toe. Waarschijnlijk heb je het nu wel nodig. Het is heel lastig om voor jezelf te weten wat dat is en hoe je erbij komt. Je bent immers vastgelopen.

Contact maken

Ik werk met duizend-en-één methoden en technieken en pas de behandeling aan op de persoon. Toch heb ik wel drie elementen die altijd terugkomen:

 • Autonomie, over jouw grenzen en je eigen verantwoordelijkheid
 • Beweging, je gaat het doen, op onderzoek, aan de slag
 • Contact, je zult het contact met jezelf of met de mensen om je heen herstellen.

Tijdens de behandeling is het belangrijk te genieten van het resultaat dat je boekt. Je zult al vroeg in de behandeling belangrijke stappen zetten – daar gaan we niet zomaar aan voorbij, dat succes verdient aandacht.

Werken met inzicht

Mijn behandeling is gericht op inzicht. Tijdens de therapie is elk onderwerp bespreekbaar; zaken die nu spelen, situaties in het verleden, maar ook dromen, fantasieën en beelden die spontaan opkomen. Het gaat dus echt om jou, om jullie. Ik heb daarom ook geen kant en klaar recept van behandeling.

Therapievormen Christelijke Therapie

  • Depressie therapie
   Depressieve gevoelens kunnen werkelijk overal vandaan komen. Je hoeft de oorzaak niet te weten om iets aan je depressie te doen.
  • Mindfulness en bewustwording
   Met mindfulness helpt de psycholoog je het hier en nu te beleven, er van te kunnen genieten en je aandacht erbij te houden.
 • Verslavingstherapie
  Het is hartstikke moeilijk om vrij te komen van een verslaving. Misschien heb je het al eens geprobeerd. Wij helpen je.

Contact

Zoek je passende hulp bij jouw problemen of wil je advies waar je het beste terecht kan? Bel dan gerust met Psychologen Nederland op 085 4015 337.